Pioneer DJM-T1 (coming soon)

Pioneer DJM-T1 (coming soon)
DJM T1_angle
DJM-T1_hero
DJM-T1_Rear

PIONEER DJM-T1 (COMING SOON)

Pioneer
2-channel Traktor Certified Mixer, Build-in sound cards, Midi
Prijs
€ 1.499,00
Inclusief BTW
Niet op voorraad

Omschrijving

Meteen na de release van TRAKTOR™ SCRATCH DUO 2 komt Pioneer met de DJM-T1 op de proppen – de eerste mixer met TRAKTOR-goedkeuring die specifiek werd ontworpen om alle geavanceerde nieuwe functies van deze software te benutten. De Pioneer DJM-T1 is een echte totaaloplossing: een hybride mixer, een controller en een audio-interface in één toestel. In de verpakking vind je ook een exemplaar van TRAKTOR SCRATCH DUO 2 en de CONTROL-cd en -lp die je nodig hebt voor de DVS scratch control. Het enige wat je moet doen, is je CDJ’s of draaitafels aansluiten op de mixer – de software doet de rest.

 

Pioneer heeft de DJM-T1 zo ontworpen dat je de fantastische nieuwigheden van de bijgeleverde software meteen kunt uitproberen – vooral de langverwachte Sample Decks en alle spannende mogelijkheden die ze bieden. Naast twee scratch decks beschikken dj’s over twee Sample Decks, waarop ze tot vier loops of samples kunnen afspelen – ideaal voor ongelofelijke loops en remixes uit de losse pols. Dankzij zijn uitstekende uitrusting biedt de DJM-T1 je volledige controle, zodat elke dj-set een succes wordt.

 

Dj’s hoeven dankzij de DJM-T1 hun computer niet meer aan te raken. Want zelfs als de draaitafels het begeven, kun je tracks zoeken en laden en zelfs gebruikmaken van de cue-, afspeel- en nudgefuncties. Er is een brede waaier van speciale bedieningen voor de Advanced- en Chained-effecten van TRAKTOR beschikbaar. Bovendien is de software uitgerust met zes ongelofelijke FX waarvan iedere dj gegarandeerd onder de indruk zal zijn. Scratch-dj’s zullen dan weer erg blij zijn met de essentiële crossfaderfuncties, zoals lag, tension, curve en reverse.

 

Dankzij de ingebouwde geluidskaart en MIDI-interface kun je de DJM-T1 met een USB-kabel aan een computer koppelen. Ook is er een speciaal outputkanaal, zodat je je eigen vingervlugge en supercreatieve momenten kunt opnemen en meteen weer in de mixer kunt stoppen. De DJM-T1 heeft zijn geluidskwaliteit geërfd van de DJM-900 en DJM-2000, de superieure trendsetters van Pioneer, en garandeert zo telkens weer een heldere en krachtige clubsound. Bovendien kun je dankzij de langere levensduur van de channel fader nu nog langer vertrouwen op de topprestaties van dit toestel.

 

De DJM-T1 wordt voorgesteld tijdens de Musikmesse in Frankfurt (6-9 april) en is vanaf midden juli te koop.

 

 

BELANGRIJKSTE FUNCTIES

 

Opstelling is perfecte weerspiegeling van TRAKTOR SCRATCH DUO 2

De DJM-T1 is niet ‘zomaar’ een mixer: hij is uitgerust met bedieningsfuncties die speciaal voor de bijgeleverde TRAKTOR SCRATCH DUO 2-software werden ontworpen. Je hebt dus geen externe controller nodig. Dj’s kunnen de twee nieuwe Sample Decks meteen gebruiken en hun eigen loops maken met livetracks of tracks remixen en bewerken uit de losse pols. Per Sample Deck kun je vier loops of samples instellen, wat eindeloze mogelijkheden oplevert.

 

Ook softwarefuncties zoals zoeken, vooruitspoelen, afspelen en terugspoelen bedien je rechtstreeks met de mixer. De bediening van de FX, loops, hot cues en samples weerspiegelt de interface van TRAKTOR 2, zodat je intuïtief met de DJM-T1 aan de slag kunt.

 

Scratch control van op je eigen draaitafels

De DJM-T1 is volledig afgestemd op TRAKTOR SCRATCH en uitgerust met een krachtige USB-geluidskaart. Dj’s hebben de bijgeleverde CONTROL-cd of -lp dus niet nodig om de scratchfuncties van de software te gebruiken op hun CDJ’s of draaitafels. De ingebouwde booth monitor maakt professionele mixes bovendien nog eenvoudiger.

 

FX

Het FX-wapenarsenaal van de DJM-T1 bestaat uit zes van de meest populaire en indrukwekkende tempoafhankelijke dj-effecten van TRAKTOR (Reverb, Delay, Flanger, Filter, Beatmasher en Gater) en één filter per deck. Zo beschikken dj’s over de ideale middelen om op te vallen en het verschil te maken. Daarnaast is er het LFO CONTROL-outputsignaal, dat wisselt op beat-by-beatintervallen en zo een precieze controle mogelijk maakt.

 

Interne USB-geluidskaart voor eenvoudige opnames van dj-sets

Dankzij de ingebouwde USB-geluidskaart heb je geen externe geluidskaart meer nodig. Dat betekent dat dj’s hun mixer met een eenvoudige USB-kabel rechtstreeks aan een computer kunnen koppelen. Het resultaat? Live- of oefensets opnemen wordt een fluitje van een cent, zeker dankzij de ingebouwde audio-interface. Die maakt het mogelijk om het outputsignaal af te stemmen op de situatie, of dat nu dj’en, opnemen of muziek producen is.

 

Topontwerp voor een heldere, krachtige sound

De DJM-T1 beschikt over alle hoogstaande geluidsfuncties die je van de toonaangevende DJM-mixers van Pioneer verwacht. De analoge en digitale circuits zijn van elkaar gescheiden en een analoge input wordt langs de kortst mogelijke route omgezet in digitaal geluid om zo ongewenste ruis te beperken. Input van een pc rolt als digitaal signaal de interne geluidskaart binnen, zonder kwaliteitsverlies. De 24-bit D/A-omzetter garandeert een helder geluid – niet alleen voor de master output, mar ook voor de booth output.

 

Channel fader: gebruiksvriendelijker en duurzamer

Onze nieuwe channel faders zijn soepeler en duurzamer dan ooit dankzij de twee metalen assen die de faderknoppen ondersteunen. De fader vind je aan de zijkant, zodat de eventuele schade door stof of een gemorst drankje beperkt blijft. De crossfader van de DJM-T1 bestaat uit een exclusieve magnetische constructie van Pioneer die een uitzonderlijke duurzaamheid garandeert en kan meer dan tien miljoen keer worden gebruikt. De Pioneer P-LOCK Fader Caps zijn dan weer onmogelijk af te rukken, zelfs in het heetst van een dj-set. Bovendien kun je de operational load, fader curve  en cut lag  aanpassen aan je eigen voorkeuren.

 

 

Andere kenmerken

  • Microfoon- en AUX-aansluitingen aan de voorzijde van het toestel voor extra gebruiksgemak tijdens een dj-set.
  • Multi-inputkeuzeknop voor moeiteloze overgang tussen verschillende geluidsbronnen: CD/PHONO/USB.
  • Rubberen knoppen op ISOLATOR/EFFECT/LOOP voor hogere controle.
  • Output van MIDI-signaal voor bediening van externe apparaten via de FADER/ISOLATOR.
  • Ingebouwde 3-bandequalizer van het isolatortype biedt levelcontrole tussen +6dB to -∞dB voor de HI/MID/LOW-niveaus afzonderlijk.
  • Toestel schakelt na een vooraf bepaalde tijd automatisch over op stand-by wanneer het niet wordt gebruikt of er geen input is.

 

 

BELANGRIJKSTE TECHNISCHE KENMERKEN

 

Aantal kanalen

2 kanalen

Inputaansluitingen

CD x2 (RCA), PHONO x2 (RCA), AUX x1 (RCA)

MIC x1 (XLR & 6,35 mm PHONE x1)

Outputaansluitingen

MASTER OUT x2 (RCA x1, XLR x1)

BOOTH OUT x1 (6,35 mm PHONE)

HEADPHONE MONITOR OUT x1 (Top 6,35 mm PHONE x1)

Andere aansluitingen

USB B poort x1

Bemonsteringsfrequentie

48 kHz

D/A-omzetter

24-bit

A/D-omzetter

24-bit

Frequenties

20 Hz tot 20 kHz

Totale harmonische vervorming

Minder dan 0,004 %

Signaal-ruisverhouding

Meer dan 106 dB

Headroom

19 dB

Stroomverbruik

23 W

Maximale afmetingen

265 mm (B) x 403 mm (D) x 108 mm (H)

Gewicht

6,1 kg